Verkoudheid

AirLeave a Comment on Verkoudheid

Verkoudheid

Het is weer die tijd van het jaar. Snotter, snotter. Uche, uche. Ik ben sinds mijn jonge jeugd berucht geweest om mijn heftige verkoudheden inclusief een nare droge hoest. Als ik zo’n hoestbui had, bleef het maar doorgaan totdat ik er bijna van moest overgeven. “Dat lijkt wel kinkhoest,” zeiden ze dan weleens. Maar ja, daar ben ik tegen ingeënt en als je het dan toch zou krijgen, zou dat maar één keer zijn. Gelukkig is het de laatste jaren niet meer zo erg als in mijn kindertijd, maar vorige winter had ik het toch flink te pakken.

Als ik verkouden ben ga ik tot ergernis van mijn man ’s nachts op een extra kussen liggen, dan blijven mijn luchtwegen beter vrij, want niets is irritanter dan niet door je neus kunnen ademen als je probeert te slapen. “Adem dan door je mond!” zegt mijn man dan als hij me uit alle macht door mijn neus hoort proberen te ademen. Afgelopen winter was het zo erg, inclusief het hoesten, dat ik in het logeerbed ging slapen, zodat hij ook nog aan zijn nachtrust toekwam. Wel een goede buikspier training trouwens, na een week hoesten had ik behoorlijke spierpijn…

Helaas bleef me afgelopen week een verkoudheid niet bespaard. Gelukkig hebben we nu Air in huis. Deze luchtwegensamenstelling had ik nog niet echt gebruikt sinds mijn kennismaking met essentiële olie, maar nu kwam die goed van pas. Mijn man die ook verkouden was geweest, had er al veel baat bij gehad. Hij had veel last van vastzittend slijm en elke keer nadat ik zijn borst en rug insmeerde met Air, kwam het slijm los met een flinke hoestbui, waarna hij weer vrij kon ademen.

Dus toen ik last van een verstopte neus kreeg, smeerde ik de Air niet alleen op mijn neus, maar ook op mijn wangen en voorhoofd, want, zo redeneerde ik, als ik vrij willen kunnen ademen, moeten ook mijn holtes niet verstopt zitten. Ook smeerde ik het op mijn borst en keel en deed ik het in de aromaverstuiver op onze slaapkamer. Dit alles resulteerde in een goede nachtrust met minimale verkoudheidsklachten. Het extra kussen heb ik maar een paar nachten nodig gehad en ik heb helemaal geen last van die vervelende droge hoest gehad!

Had ik dat maar eerder geweten. Het zou mij en mijn huisgenoten de nodige last gescheeld hebben. Maar ja, beter laat dan nooit, zeggen we dan maar.

Wil jij ook kennismaken met essentiële olie? Klik dan hier.

Super enthousiast over essentiële olie en natuurlijk leven, wat ik onder anderen uitdraag als Wellness Advocate bij dōTERRA.

Geef een reactie

Wil jij ook kennismaken met essentiële olie? Klik dan hier.

Back To Top
%d bloggers liken dit: