Vierdaagse

Deep Blue Lemon (citroen) Massage PeppermintLeave a Comment on Vierdaagse

Vierdaagse

Vol verhalen kwam Joram gisteren thuis van de Nijmeegse Vierdaagse. Hij heeft niet gelopen – dat is niet zijn ding, maar hij verricht sinds een aantal jaar ondersteunende werkzaamheden tijdens de Vierdaagse. “Het is een virus,” zei hij vorig jaar, “zelfs als je zelf niet meeloopt, het is gewoon de sfeer…” En dat virus heeft hij te pakken. Vol goede moed ging hij dus ook dit jaar weer meewerken. Er was alleen één verschil. Dit jaar ging hij gewapend met een tasje essentiële olietjes.

De functie die hij tijdens de Vierdaagse vervult brengt met zich mee dat hij de hele dag langs het parcours zit en alle wandelaars ziet langskomen. Op de 2e dag zag hij in het gras langs de weg een gepijnigde wandelaar zitten. Hij liep naar hem toe en bood hem een massage aan. Vol verbazing over zo’n gebaar nam de wandelaar het aanbod aan. Joram masseerde zijn voeten en benen en de wandelaar vervolgde zijn weg met een stuk minder pijn.

Op de 3e dag kwam Joram hem weer tegen en masseerde weer zijn voeten en benen. Deze keer liet hij hem ook aan de pepermuntolie ruiken. “Zo, wat geeft dat een lucht!,” zei hij en verfrist kon hij weer verder. De laatst dag kwamen ze elkaar weer tegen. Deze keer had hij geen massage meer nodig, hij had geen last meer.

Ik had geen last meer van mijn knie.

Een andere wandelaar klaagde ’s avonds over pijnlijke benen en een zere knie. Nadat Joram haar benen en voeten gemasseerd had en de knie ingesmeerd met Deep Blue kon ze de volgende dag weer van start gaan: “Ik had geen last meer van mijn knie.”

Op de laatste dag zag hij een jonge wandelaar met zijn ouders in het gras zitten. Hij liep hen naar toen. “Zal ik je voeten even masseren?,” vroeg hij. “Liever niet, dat doet pijn en ik heb al zo’n pijn,” antwoordde de wandelaar. “Ja, het doet pijn, maar daarna gaat het beter,” probeerde Joram. Na enige aanmoediging van zijn ouders liet de jongeman zich masseren en daarna zei hij verrast dat het inderdaad beter ging en hij weer verder kon.

Joram heeft vele voeten, benen en een enkele rug gemasseerd en daarbij verschillende oliën ingezet. Citroen voor vermoeide voeten, pepermunt voor nieuwe energie en Deep Blue voor pijnlijke spieren en gewrichten. Na afloop van de Vierdaagse ontmoette hij dan ook nog veel van de wandelaars die hij onderweg geholpen had: “Dankzij jou heb ik de eindstreep gehaald.”

Dankzij liefde, massage en essentiële olie hebben ze de eindstreep gehaald.

Wauw, wat een daad van belangeloze dienstbaarheid! Om de bezweette voeten van vreemden aan te raken… Dankzij liefde, massage en essentiële olie hebben ze de eindstreep gehaald.

Wil jij ook kennismaken met essentiële olie? Klik dan hier.

Super enthousiast over essentiële olie en natuurlijk leven, wat ik onder anderen uitdraag als Wellness Advocate bij dōTERRA.

Geef een reactie

Wil jij ook kennismaken met essentiële olie? Klik dan hier.

Back To Top
%d bloggers liken dit: