Vreemde insectenbeet

Frankincense (wierook) On Guard OreganoLeave a Comment on Vreemde insectenbeet

Vreemde insectenbeet

Een aantal weken geleden liep mijn man 2 vreemde insectenbeten op. Veel trok hij zich er niet van aan: het gaat vanzelf wel over. Maar dat gebeurde niet. Het bleef maar jeuken, ondanks het aanbrengen van lavendelolie en na 2 weken had 2 grote pijnlijke rode vlekken op zijn been. We hadden geen idee wat het was, totdat een collega van hem wist te vertellen dat het dazenbeten waren. En dat die geïnfecteerd kunnen raken.

De daas, ook bekend als paardenvlieg, is een agressief insect dat met vlijmscherpe tandjes lekkerlijk een hapje uit zijn slachtoffer neemt om bloed te drinken. Ze kunnen zelfs door dunne kleding heen bijten. “Vandaar dat paarden daar ook zo’n last van kunnen hebben,” zei een vriend toen mijn man de plekken liet zien en het verhaal vertelde.

Op internet stond dat een geïnfecteerde dazenbeet met antibiotica behandeld moet worden, maar daar had mijn man absoluut geen zin in. Hij heeft vaker antibiotica gebruikt en kreeg toen last van de vervelende bijwerkingen waar antibiotica om bekend staan: maag/darmklachten en schimmelinfectie. Dus vroeg hij me om op te zoeken welke olie hij voor de dazenbeten kon gebruiken.

In het handboek vond ik onder het kopje ‘antibacterieel’ een antibioticum-recept: 12 druppels On Guard, 6 druppels oregano en 2 druppels frankincense, om regelmatig in te nemen in een capsule. Dat leek me nogal veel, meerdere keren per dag 20 druppels essentiële olie innemen, en aangezien het een plaatselijke infectie betrof, leek het me net zo gemakkelijk om die plaatselijk te behandelen. Dus deed ik de druppels in een roller met kokosolie en liet ik hem dat mengsels zo’n 6 keer per dag ruim aanbrengen.

We bleven wel alert. Als de behandeling niet snel zou aanslaan of hij koorts zou krijgen, zou hij meteen naar de dokter moeten, maar na één keer smeren begon de jeuk af te nemen, na een halve dag begonnen de roodheid, de zwelling en de pijn af te nemen en nu, na 6 dagen, zijn de rode vlekken zo goed als verdwenen!

Dit is weer een van die momenten waarop we dankbaar zijn dat we essentiële olie, de geneeskracht uit de natuur, hebben ontdekt.

Wil jij ook kennismaken met essentiële olie? Klik dan hier.

Super enthousiast over essentiële olie en natuurlijk leven, wat ik onder anderen uitdraag als Wellness Advocate bij dōTERRA.

Geef een reactie

Wil jij ook kennismaken met essentiële olie? Klik dan hier.

Back To Top
%d bloggers liken dit: