Fris en fruitig

PeppermintLeave a Comment on Fris en fruitig

Fris en fruitig

Ik was nooit zo’n held met ’s avonds laat autorijden. Helemaal als het ook nog regent. Dan voel ik me niet helder en kan ik me minder goed concentreren. En dat terwijl er juist extra concentratie vraagt. Als we op vakantie gaan, eigenlijk vooral als we van vakantie terugkomen, moet mijn man het overgrote deel van de kilometers rijden, omdat ik dan ’s avond te moe ben om te rijden. Zelfs koffie – en dat drink ik normaal helemaal niet – helpt dan niet.

Toen ik een paar maanden later tijdens een workshop over essentiële olie hoorde van iemand die pepermuntolie op een watje in het autorooster doet om fit te blijven tijdens het rijden, onthield ik dat goed. En toen de eerste kans zich voordeed maakte ik er direct gebruik van. Ik reed naar huis met het watje pepermuntolie in de auto en merkte dat, hoewel ik voelde dat mijn lichaam moe was, ik mentaal helder bleef. Ik kwam ontspannen thuis.

Nu neem ik het standaard mee als ik nog laat op de avond moet rijden. Zoals afgelopen weekend toen ik na de workshop die ik gegeven had nog 3 kwartier naar huis moest rijden. De volgende dag moesten we weer vroeg op. Er stond een conferentie op het programma. De hele dag naar onderwijs luisteren. Dus ik nam voor de zekerheid mijn flesje pepermuntolie weer mee. De conferentie was interessant, maar intensief luisteren kost ook energie en in de loop van de middag voelden we ons toch wel vermoeid.

In de theepauze realiseerde ik me opeens dat ik was vergeten om tijdens de lunch mijn multi-vitaminen in te nemen. Ik opende mijn tas om ze alsnog in te nemen en toen zag ik het flesje pepermuntolie. Ik dacht, ‘o ja,’ opende het flesje en ademde de geur goed in. Ik liet mijn man ook ruiken en daarna mijn buurvrouw en een vrouw in de rij voor ons. Ze waren verrast over het krachtige effect van de olie.

We voelden ons allemaal weer fris en helder om de rest van de conferentie te volgen. En wij voelden ons blij omdat we weer een kans hadden gekregen om mensen tot zegen te zijn en ons enthousiasme over essentiële olie met hen te kunnen delen.

Wil jij ook kennismaken met essentiële olie? Klik dan hier.

Super enthousiast over essentiële olie en natuurlijk leven, wat ik onder anderen uitdraag als Wellness Advocate bij dōTERRA.

Geef een reactie

Wil jij ook kennismaken met essentiële olie? Klik dan hier.

Back To Top
%d bloggers liken dit: