Van het toetje word je blij!

Koken Wild orangeLeave a Comment on Van het toetje word je blij!

Van het toetje word je blij!

Houden jullie ook van stoofpeer? Ik wel, sinds een paar jaar. Ik zamelde toen geld in voor een zendingsreis die ik ging maken. Als bijdrage kreeg ik van iemand een krat stoofperen. Als andere bijdrage maakte iemand anders ze voor me in en zo verkocht ik potten stoofperen voor het goede doel. En zo begon dus mijn ervaring met stoofperen.

Toen ik laatst gevraagd werd om voor een etentje een gang te bereiden, nam ik gelijk het nagerecht op me. Ik had inmiddels ontdekt wat voor een lekkere chocolaatjes je kunt maken met essentiële olie en daar wilde ik bij het maken van het nagerecht op voortborduren. Ik had enkele losse elementen in gedachte, maar het lukte me niet om er een samenhangend geheel mee te bedenken. Totdat ik bij de supermarkt kwam en daar stoofperen zag liggen. Meteen ontstond het idee om deze te combineren met vanilleroomijs en sinaasappelchocoladesaus.

Zo gezegd, zo gedaan. Ik stoofde de peren in mengsel van cranberrysap – het moest alcoholvrij worden – met lekkere winterspecerijen, bruine suiker en een paar drupjes citroenolie voor het zuurtje. Daarna zocht ik een recept voor chocoladesaus en voegde daar wat wild orange (wilde sinaasappel) olie aan toe. Het resultaat viel erg in de smaak. De smaken van de stoofpeer en de chocoladesaus vulden elkaar precies goed aan.

Na afloop zat ik met de gebakken – dat wil zeggen gestoofde – peren, ik had er namelijk een paar extra gemaakt. Dus toen mijn vriendin een paar dagen later langskwam, liet ik haar er één proeven: “Wil je mijn stoofpeer met sinaasappelchocoladesaus proeven?” “Ja, ik wil de stoofpeer wel proeven, maar sinaasappel en chocolade vind ik niet zo’n geweldige combinatie, maar ja, omdat jij het gemaakt heb, probeer ik het gewoon.” Nadat ik de peer en de chocoladesaus had opgewarmd: “O, wauw, normaal houd ik niet van chocola met sinaasappel, maar dit smaakt echt heel lekker. Ik word er gewoon helemaal blij van!”

En dat is precies een effect waar om wild orange olie bekend staat: dat het een blij-makende olie is. Ik had de olie gebruikt voor de lekkere smaak, maar tot mijn verrassing kreeg de chocoladesaus niet alleen de smaak maar ook de blij-makende werking. Hartverwarmend op een koude winterdag. In elke zin van het woord.

Wil jij ook kennismaken met essentiële olie? Klik dan hier.

Super enthousiast over essentiële olie en natuurlijk leven, wat ik onder anderen uitdraag als Wellness Advocate bij dōTERRA.

Geef een reactie

Wil jij ook kennismaken met essentiële olie? Klik dan hier.

Back To Top
%d bloggers liken dit: